Heavy Rain ++++

Deckare
18+
Eng. tal

När jag köpte det här spelet trodde jag att det skulle vara ett i mängden, ett äventyrsspel där man fick växla karaktärer litegrann, inte överbra grafik fast kanske lite mer blodigt än de spel jag vanligtvis köper. Det som intresserade mig var att jag hade hört att varje val man valde påverkade handlingen.
Så får man börja med att gå runt lite med Ethan Mars, han som senare blir lite av huvudpersonen. En pappa med fru och ett stort hus. Väldigt idylliskt. Tills en av hans söner dör.

Jag kan inte berätta mycket mer om handlingen, eftersom det är helt beroende på hur du väljer att spela. Dock finns det fyra personer som man får spela för det mesta: Madison, enda kvinnan som man får spela, som är en överdrivet perfekt ung kvinna som har väldigt ”speciell” gångstil och blandas in i det hela. Shelby, mullig detektiv som tagit sig an fallet. Norman, FBI-snut med väldigt coola solglasögon och beroende av någon konstig drog. Och så pappan Ethan förstås. Allihopa försöker få fram vem som är Origamimördaren, som mördar barn genom att dränka dem i regnvatten och sedan lägga en origamifigur och en orkidéblomma på deras bröst.

När man får styra personerna in i minsta detalj, blir man fäst med dem och det här spelet följer efter en. Förutom ett väldigt bra spel är det också en fantastisk story, och jag kunde inte lista ut det förrän jag såg på origamifiguren som man får vika i början av spelet och själv lade ihop alla ledtrådar. Grafiken är väldigt bra ibland, men vissa gånger ganska usel. Det största minuset, som gör att det här spelet inte får full pott, var att det var väldigt, väldigt kort. På en inte alls så jätteintensiv vecka tog det slut. Besviken satt man i soffan och undrade om det skulle komma ännu en twist, men den enda twisten var eftertexterna. Ett STORT minus! Däremot tänker jag spela om spelet, för efter att ha spelat om slutet (jag råkade mörda Madison, och det tyngde mitt samvete lite) förstod jag att det fanns fler lösningar än vad jag trodde.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: