Sushi för nybörjare ++++

Sushi för nybörjare
Marian Keyes

Tre huvudpresoner, tre liv, tre öden. Lisa, Ashling och Clodaghs liv flätas ihop på olika sätt, och det enda gemensamma är att allihop för ögonblicket är kvinnor bosatta i Dublin. Eller, kvinnor lär de ju förbli…
Lisa får lämna sitt lyxiga liv i London för att iställer starta upp en ny tidning för unga kvinnor i Dublin. Ashling får ett jobb på tidningen och får även rollen som tjejen som alltid har med sig nödvändiga saker som plåster, huvudvärkstabletter, näsdukar, o.s.v. Clodagh är Ashlings vännina som har till synes det mest perfekta familjelivet man kan tänka sig; Man och två glada barn. Men under den lyckliga fasaden håller hon på att spricka av tristess.

Jag längtade verkligen efter en bok att försvinna in i och inte ta upp med en liten suck. Visst, i slutet suckade jag, men det var ju just för att faktumet stod klart att det bara var femtio sidor kvar. Man skulle kunna säga att det är en typisk Marian Keyes – Mysig, lätt att försvinna in i och aldrig tung eller tråkig. Det här är förstås bara vad jag tycker, andra kanske tycker att den är långtråkig, men enligt mig (och det är faktiskt jag som är ägare av denna recension, HAH!) lyckas hon fylla handlingen med twister och intressanta reflektioner som berikar och förgyller texten, helt enkelt får det att flyta på som ett rinnande vatten. Och vips så är den slut!
Det här är en toppenbra bok som man inte läser för att lära sig något över huvud taget, bara för nöjets skull!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: