Coraline och spegelns hemlighet +++

Barn/Ungdom
Animerad
Eng. tal

Tonåringen (gissar jag) Coraline flyttar tillsammans med sina föräldrar till en lägenhet i ett flerfamiljshus ute på landet, utan kompisar. Hon är tuff med färgglada kläder och blått hår i en pagefrisyr, riktig färgklick i det grå landskapet. Hon träffar snabbt på Wyborne, ”Wybie”, som på något sätt hela tiden dyker upp med sin svarta katt.
Coraline hittar en liten dörr som är intapetserad för att inte synas, och på natten när hon öppnar den leder den till en tunnel, in till en annan värld (knappast udda, alltså). I andra världen lever hennes ”andra” mamma och ”andra” pappa i deras ”andra” hus där allt är underbart! Men förutom det är det enda som skiljer dessa föräldrar rån hennes ”riktiga” föräldrar att de har knappar som ögon!
Världen som först verkar så underbar urartar sig till att bli rena helvetet.

Jag såg den här då jag var sjuk och ensam hemma, och jag blev faktiskt riktigt skärrad, hjärtat dunkade och kunde inte låta bli att sugas in i filmen.
Den är dock knappast unik, det finns miljoner barnfilmer med samma story, och jag bör väll knappast nämna att det slutar lyckligt? det är själva känslan i filmen, mystiskt, lite mörk och stundtals kanske till och med lite ångest, som gör att den förtjänar en stark trea.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: