Minority Report ++++

Science Fiction, Action
Eng. tal

John Anderton (Tom Cruise) jobbar för företaget Pre-Crime som jobbar med att förutse mord och sedan se till att de inte inträffar. Det fungerar tack vare tre personer som kan skåda framtiden, och precis som Anderton säger i filmen så ser de sådant som verkligen inträffar, inte tankar (till skillnad från Alice i Twilight). Anderton har förorat sin son och hans flickvän har gjort slut med honom, han är beroende av någon framtida drog och är helt enkelt helt ensam.
Men så en dag ser de tre människorna ett mord som får Anderton att hamna i en farlig sitts: Han mördar en man vid namn Leo Crow, som han aldrig ens hört om innan. Nu börjar sökandet efter den avvikande raporten (the minority report).

Filmen är speciell och skiljer sig från andra filmer i samma genre. Det är en speciell tanke och skådespelarna spelar jättebra.
Vi svennar kan stolta sträcka på oss när bland annat Anderton besöker en mycket speciel läkare som spelas av Peter Stormare, och faktiskt klämmer in några svenska repliker som ”Greta, kom ut nu! Torka arslet och skynda på.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: